pondelok 25. augusta 2014

Karambol (Enja Rúčková) - recenzia



Koľkokrát sa musia zraziť, aby pochopili, ako sa navzájom priťahujú?

Nika je gymnazistka, kvintánka. Jej najväčšou ambíciou je dostať sa do redakcie školského časopisu, o chlapcov nejaký výraznejší záujem nemá. Všetko sa zmení, keď sa na svahu na školskom lyžiarskom zájazde zrazí so Sebom, idolom všetkých mladších študentiek.


Ich cesty sa začnú „nepochopiteľne“ krížiť, Sebo sa zjaví vždy, keď je Nika v kaši. A Nika zisťuje, že sa jej až prirýchlo dostal pod kožu. Aké sú však jeho zámery? Rodí sa medzi nimi niečo viac alebo ju má Sebo len ako zábavku? A čo bude, keď sa vrátia z lyžiarskeho domov?


Pokračovanie: Nie je. No autorke vyšlo už mnoho kníh.
Obálka: Spočiatku som sa s ňou nevedela stotožniť, no teraz sa mi dokonale hodí k príbehu.


Dej: Absolútne nenáročný. Hlavnou zápletkou je rodiace sa puto medzi hlavným hrdinom (bad boyom) a hlavnou hrdinkou, sivou myškou, počas lyžiarskeho výcviku a po ňom. On je z vyšších kruhov spoločnosti a ona je proste normálna.
Dej je mierne predvídavý, no hlavná hrdinka - Nika - je tak trochu šťastlivec a čítanie okoreňujú problémy a karamboly, do ktorých sa často dostáva.

Je to letná oddychovka na schladenie, ktorá sa dá prečítať za jedno dopoludnie. Je pútavá a ľahko sa číta.


Postavy: Sebastián, hlavný bad boy, mi ktovie prečo prišiel v pohode. Občas sa mi správaním trochu zhodoval so Sethosom z autorkinej predošlej knihy a celkovo sa s Nikou správali podľa šablónky: Niečo sa pokašle a dostanem sa do problémov, no hneď a zaraz je tu môj princ, ktorý ma zachráni. Niekedy som gúľala očami, no viac-menej som im to žrala a čítanie ma fakt bavilo.
Nika bola taká tá typická sivá neskúsená myška, no občas dala Sebovi riadne zabrať. Mala šťastie na problémy a bolo zábavné sledovať, ako sa z toho s niečou pomocou dostáva. :D
Samozrejme, boli tu aj iné postavy, ktoré boli viac-menej v pohode a každá hrala v príbehu svoju rolu. :)


Hodnotenie: Proste klasická letná ochladzovačka, ktorá nenadchne (no možno..) ani neurazí (aspoň dúfam) a autorka má aj hlbšie a zmysluplnejšie knižky, no nesťažujem si, pretože Enja je moja obľúbená slovenská spisovateľka a milerada si od nej prečítam fakt čokoľvek. Hej, aj nákupný zoznam. :D No Karambol má odo mňa trochu lepší priemer, čiže tri a pol hviezdičky. :)




Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti iPark.sk.
Ak si chcete knižku Karambol kúpiť, učiniť tak môžete napríklad TU. :)


Zdroje: obálka: foto by me
obrázky: http://weheartit.com/entry/133764952/search?context_type=search&context_user=Josefaa19&query=skiing

5 komentárov:

  1. Moc hezky napsaná recenze. Při pohledu na obálku jsem si vzpomněla na Bridget Jonesovou, ani nevím proč :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem^^ máš pravdu, aj mne ju teraz trochu pripomína.. :D

      Odstrániť
  2. Od Enji som zatiaľ čítala len knihu Môj nevlastný brat, určite by som chcela aj niečo ďalšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak sa ti páčila, určite sa ti bude páčiť aj táto, sú si dosť podobné. :)
      Ja mám od Enji radšej staršie knihy, napríklad Láska na dvoch kolesách, Most kolibríkov alebo Riskem to s punkerom. :D :)

      Odstrániť
  3. Vdaka za recenziu :D Ak mozem podotknut, Sebo nie je z nijakej vyssej spolocnosti (v texte sa to ani nespomina) a nie je ani bad boy. To oznacenie sa mi na moju vlastnu predstavu o nom nehodi :) Enja

    OdpovedaťOdstrániť