sobota 21. júna 2014

Zamilovaná do anjela (Federica Bosco) - rýchlorecenzia po roku



Zachráň ma, zachránim ťa...

Anotácia: Temperamentná Mia, potomok Talianky a Angličana, je odvážna rebelka, ktorá statočne čelí nástrahám dospievania, akými sú škola, priatelia, rozvedení rodičia či búrlivý vzťah s mamou. Popritom tajne sníva o baletnej škole Royal Ballet School v Londýne, jednej z najprestížnejších tanečných škôl na svete, kde sa na hodinách tvrdo drie a školné je veľmi vysoké. Avšak to, čo predstavuje pre osamelú matku obrovský problém, dokáže bohatá, ale panovačná stará mama vyriešiť ľavou zadnou. Stačilo by len zavolať...

Miin život sa ešte viac skomplikuje, keď sa bezhlavo zamiluje do Patricka, brata svojej najlepšej priateľky, ktorý je taký očarujúci, že je pre ňu stelesnením anjela. Vášeň k tancu a láska k Patrickovi sú silné a zároveň nezlučiteľné. Mia sa nedokáže vzdať ani jednej z nich, až kým ju osud nepostaví pred jedno z najbolestivejších a najťažších rozhodnutí v živote.

Dej: Prvýkrát, keď som počula názov, som si myslela, že je to niečo nadprirodzené. No nadprirodzená tam bola iba láska medzi Miou a Patrickom. Na prvý pohľad typická klišeodiná zápletka: ona jeho ľúbi odmalička a on sotva vie, že existuje. A ešte je tu Patova sestra Nina, ktorá im v láske bráni, pretože ona je jediná žena v živote svojho brata..
O knihe som počula prvýkrát pred vyše rokom a keď som na ňu naďabila v knižnici, hneď som si ju požičala a prečítala. Nie je to nejaké veľdielo, no veľmi sa mi páčila a mám slabosť pre celú sériu.. teda pre prvé dva diely trilógie. Minulý mesiac mi konečne po roku prišla domov a mám jedničku aj dvojku po polroku konečne pokope. ♥ Mimochodom o cca 3 týždne (17 dní) vychádza tretí diel *.* ako som teraz zistila. ^^ Ďalšia séria bude konečne pokope. 

Moje pocity: Toto bolo asi prvýkrát (tých prvých razov je tu nejako veľa.. už to lezie na nervy aj mne.. :D), čo som pri knižke plakala. Bolo to síce trochu nútene, no chcela som sa odreagovať. :D

Hlavní hrdinovia: Mia - hlavná hrdinka a naša rozprávačka - je typická drzá (fakt fest drzá. Niekedy by som ju pre jej sarkastický "humor" aj uškrtila, no mám pre ňu istú slabosť, tak by som to nedokázala) tínedžerka so zápalom pre balet. Strašne moc chce ísť na Kráľovskú baletnú a samozrejme, chce Pata.
Nina je jej najlepšia kamoška - aspoň dokým sa nezamiluje do jej brata - a je ako jej sestra - teda bola.
Patrick je anjelský chalan, ktoré by chcela mať každá mama buď za syna alebo ako priateľa pre svoju dcéru.

Preklad: Kniha je originálne v taliančine, takže palec hore pre vydavateľstvo, že sa do toho pustili. Inak je viac-menej bezchybný. :)

Pokračovanie: Ako som už spomínala - ide o trilógiu: 1. Innamorata di un Angelo, 2. Il mio Angelo Segreto a 3. Un Amore di Angelo. Alebo teda Zamilovaná do anjela, Môj tajný anjel a Anjelská láska.

Obálka: Tá modelečka na nej je dosť populárna a videla som niekoľko kníh s tou istou fotkou. Nevadí. Nemám z nich ani jednu a na tejto trilógií sa mi to páči. :)

Hodnotenie: V dobe keď som knižku čítala, som do nej ako aj celého príbehu bola zamilovaná a vtedy by som dala 5 hviezdičiek. Aj dnes je to svojím spôsobom moja srdcovka, no inak taký lepší priemer, preto by to bolo tri a pol hviezdičky, no je to predsa-len, dlhoročná srdcovečka, takže nakoniec štyri hviezdičky. :)




Odporúčam: Áno, jasné, prečítajte si. :) O 17 dní (vraj) vychádza tretí a posledný diel, tak ak sa vám zapáči, nebudete musieť tak dlho čakať na ukončenie série.

Poznámka: Knihu som čítala asi v máji 2013 a recenziu neviem napísať tak, aby som nenaspoilerovala koniec, preto je možno trochu neistá, neobsažná a kratšia ako iné. A tak trošku aj narýchlo. :D No chcela som mať knižku na blogu zrecenzovanú. :)
Onedlho sa môžete tešiť aj na recenziu Môjho tajného anjela a po vyjdení aj Anjelskej lásky. Som zvedavá ako celý príbeh nakoniec dopadne. :)

Zdroje: obálka: moja osobná galéria
anotácia: http://www.martinus.sk/?uItem=138071
info o vydaní 3. dielu: http://www.martinus.sk/knihy/autor/Federica-Bosco/
iné obrázky: www.weheartit.com, www.google.com

6 komentárov:

  1. Milujem túto knihu ! Normálne na ňu chytám chuť :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja! :D Ani neviem, čo mi to napadlo sa k nej po roku vrátiť a napísať recenziu, no som rada, že som tak urobila. :D Sa nenormálne teším na tretiu časť. :)

      Odstrániť
  2. Knižku som čítala asi pred mesiacom a plakala som ku koncu ako malé decko :)) Pekná knižka, jednoduchá.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherná knižka plakala som , smiala som sa ... Patric bol jednoducho v tej knižke ako to čo tam bolo potrebné a zrzu sa stalo čo sa slo bolo to strašne bolestivé ... Plakala som ako malá :D ale určite to neboli premárnené slzy ... Momentálne čitam 2 diel a je to velmi pekné :) som horlivo zapálená pre túto knihu ! Odporúčam veľmi veľmi moc :) nič vás nezmení tak ako táto knižka ... Po prečítaní sa cítite by inym :) ďakujem za to že táto kniha tu je ... ❤

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádherná knižka plakala som , smiala som sa ... Patric bol jednoducho v tej knižke ako to čo tam bolo potrebné a zrzu sa stalo čo sa slo bolo to strašne bolestivé ... Plakala som ako malá :D ale určite to neboli premárnené slzy ... Momentálne čitam 2 diel a je to velmi pekné :) som horlivo zapálená pre túto knihu ! Odporúčam veľmi veľmi moc :) nič vás nezmení tak ako táto knižka ... Po prečítaní sa cítite by inym :) ďakujem za to že táto kniha tu je ... ❤

    OdpovedaťOdstrániť