utorok 15. apríla 2014

Now You See Me (Podfukári) | Niečo nezvyčajné à la recenzia filmu

Nestáva sa často, že by som odbočovalo od hlavnej témy blogu - kníh - a robila z neho "všehochuťku", no nedávno som videla jeden such amazing film a hoci nebol podľa knižnej predlohy, recenziu si určite zaslúži. Možno ho poznáte, pred vyše týždňom ho dávali na JOJ-ke (alebo to bola Markíza? No, to je jedno..) a nebyť tej televíznej stanice, asi by som o ňom nikdy nevedela, čo by bola nepochybne veľká škoda. A preto mi to nedá a musím Vás s ním zoznámiť.


Už dávno som nevidela kúzelnícky film - naposledy asi W.I.T.C.H. čarodejnice (áno, robím si srandu.. :D) - a nie že by ma nezaujímali, len ich proste nevyhľadávam. Podfukári (ten preklad je.. hm.. otrasný!) ma však zaujali a hoci mi ich Markíza - áno! bola to ona! - trochu znechutila tým, že počas 15 minútových reklám cez Harryho Pottera na to vkuse púšťala upútavku, neodradilo ma to.

Príbeh sa točí okolo štyroch sympatických kúzelníkov, ktorých dala dokopy "náhoda" menom Oko. Je to, povedzme, tajný klub kúzelníkov a ak doň chcú tiež patriť, musia slepo plniť rozkazy, ktoré im chodia neviem-akým-spôsobom. Vytvoria teda spolok Štyria jazdci a snažia sa onomu Oku spoločnými silami vyhovieť.

Trochu ma sklamalo, že všetky tie wau magické scény boli "úplne logicky" vysvetlené pánom Morganom Freemanom a dosť veľká časť filmu sa točila okolo policajtov, detektívov a odhalení magických podfukov, čo by nebolo až také zlé keby dvaja zo štyroch hercov kúzelníkov neboli takí pekní, akí boli a ja som netúžila pozerať sa na nich každú sekundu.
Áno hovorím o Danielovi Atlas-ovi alebo The Lover, ktorého hral Jesse Eisenberg (poznať ho môžete z filmov Social Network alebo To Rome with Love) a o Jackovi Wilderovi alias Death, ktorého hral Dave Franco (z filmov Warm Bodies alebo 21&22 Jump Street).
Mimochodom, ak Vám bol ten hypnotický, mentalistický chlapík Merritt McKinney alebo The Hermit povedomý, bolo to úplne oprávnene pretože hral Haymitcha v THG. A tá jediná baba - Henley Reeves s kartou The High Priestess, ktorú si zahrala Isla Fisher (okrem iného hrala aj vo Veľkom Gatsbym alebo vo filme Spoveď nákupnej maniačky) bola tiež sympatická.
Herecké obsadenie teda hodnotím na výbornú, nielen tým, že herci boli prinajmenšom sympatickí, boli dosť známi a väčšinu z nich som už videla v inom filme (čo bolo pre mňa pozitívom).
Veľmi sa teším na rok "TBA", v ktorom by podľa wikipédie mala byť premiéra druhého pokračovania tohto fakt-veľmi-mega-krutopřísne-super filmu (takto som film tuším ešte nevychválila.. :D).

Rozhodne Vám ho odporúčam a s českým dabingom si ho môžete stiahnúť napríklad TU.

8 komentárov:

  1. Tak tento film úplne milujem :D príbeh, efekty, všetko :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som sa doň zamilovala :) bola to láska na prvý pohľad.. :D :33

      Odstrániť
  2. Ja som ho tiež pozerala, keď ho teraz dávali a absolútne si ma získal. Malo to geniálne, nečakané rozuzlenie a ako hovoríš, skvelé herecké obsadenie. Mňa potešil hlavne Mark Ruffalo, ktorého mám moc rada už dlhšie, lebo hrá najlepšieho Hulka, ale tu som si ho zamilovala ešte viac.
    Proste dokonalé :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. On vlastne potešil aj mňa, pretože ho poznám z jedného filmu, ktorý som ako decko hrozne zbožňovala a tak mi to prišlo také.. milé.. :D ^.^

      Odstrániť
  3. Na tomhle filmu jsem byla v kině a bylo to boží! Úplně skvělé :O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ti závidím, pretože je tam určite iná atmosféra ako doma v obývačke.. :D :)

      Odstrániť
  4. Zbožňujem tento film, videla som ho už asi desaťkrát a stále ma neprestal baviť. Keď som zistila, že má byť pokračovanie :D mala som druhé Vianoce :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho videla (zatiaľ!!) len raz, ale plánujem si ho ešte niekedy (v dohľadnej dobe) pozrieť :D S tým pokračovaním som to mala podobne.. pozerala som nejaké info na wiki a tam zrazu "sequel", čítam, čítam a potom už iba taký oslavný výskot na celý dom.. :D

      Odstrániť